Barátságosan száll rá az Airbnb-zőkre a NAV

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint az Airbnb-hálózat szállásadóinak 81 százaléka szerzett több bevételt annál, mint amennyit Magyarországon bevallott. Erről a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, vagyis a NAV-ot is vezető Tállai András beszélt az MTI-nek.

Az ír adóhatóság adatai szerint 2015-ben az Airbnb-vel 4500 magyar szállásadó állt kapcsolatban, akik 120 ezer alkalommal adták ki ingatlanjukat, és 6 milliárd forint bevételt szereztek. A NAV viszont összevetette az ír adatokat a szállásadók bevallásaival: a kockázatelemzők az érintettek 81 százalékánál találtak eltérést.

A kockázatelemzés eredménye alapján a NAV támogató eljárás keretében keresi meg az eltéréssel érintett szállásadókat. Az adóhivatalnak ugyanis nem a bírságolás a célja, hanem az, hogy mindenki a szabályokat betartva adja ki az ingatlanját – jelentette ki Tállai András.

A NAV-elnök hozzátette, annak, aki eddig még nem tette, mindenképp érdemes megfizetnie a szállásadásból származó jövedelme után az adót egy önellenőrzés után. Ugyanis az adóhivatalnak a legtöbb ilyen jellegű bevételről pontos információi lesznek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek