Megújul a Dob utca 18.

Desktop
(forrás: Színes Erzsébetváros)

A Gozsdu bejárata melletti épületet, a Dob utca 18-at végül nem bontják le, felújítják - írta a Színes Erzsébetváros Facebook-oldala. Mondjuk ráfér. 

"A mai épület telkére először Krasser Antal a 19. század első felében épített L-alaprajzú, egy emeletes klasszicista házat, ami 1863-ban Granichstädten Simon tulajdonában került és ő bővítette U-alakúra - Senger János építész segítségével. 

A ház 20. század első felében több átalakításon esett át. Ekkor már Hoffer Gyula hentes volt a tulajdonos, aki a Fogyasztási Szövetkezet igazgatója is volt egyben. Hoffer a bérház homlokzatára magyaros, szecessziós stílusú gipszornamentikát készíttetett. Bár a tervek alapján a homlokzat visszaadja majd a ház régi szépségét, a tető esetében 21. századi megoldások is visszaköszönnek.

A műemlékház teljes felújítása várhatóan 2020 áprilisára készül el." - olvasható az oldalon. A hozzászólások is érdekes azért. 

Felmerült, hogy még egy "party hostel" lesz a negyedben, ami persze nem túl jó, de erről még nem tudni. Az emeletráépítés helyett valószínűsíthető, hogy beépítik a tetőteret. Előkerült az is, hogy itt működött a Lokál nevű romkocsma, ehhez kapcsolódva egy komment:

"Érdekes, hogy anno mintha úgy lett volna eladva, hogy életveszélyes. Aztán pár év csehóként működés után, mégis jó lehet valamire? Vajon mit mutat ez?"

Reméljük a legjobbakat és várjuk a fejleményeket...

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?