Fotózz a Csikágóban, segítsd a Fiatal Műemlékvédőket!

Oszd meg másokkal!

villamosok.hu
villamosok.hu

A Fiatal Műemlékvédők Egyesülete (FME) célul tűzte ki az egykori "Csikágó" fotó dokumentálását. Céljuk egy építészeti értékleltár készítése, amelyből a kvalitásos épületeket fővárosi védettségre szeretnék felterjeszteni. Várják azok jelentkezését, akik részt tudnának venni a fotódokumentálásban, akik tudnának a a fotózásban segíteni.  Emaileket várnak erre a címre.

A Csikágó? A Damjanich utca – Aréna (Dózsa György) út – Csömöri (Thököly) út – Rottenbiller utca által körbevett területen 1896 és 1898 között épült fel a szabályos úthálózatú elrendezett, túlnyomórészt három emeletes, körfolyosós bérkaszárnyákból álló városrész. Pár évvel előtte még csak káposztaföldek voltak ott, két év alatt, szervezett munkával valósult meg a negyed. Mindenkit a hihetetlenül gyorsan növekedő Chicagóra emlékeztett az építkezés, így szerezte a városnegyed a nevét, és nem, ezek szerint nem a gengszterbandák Chicagójáról.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek