Kísérletezés okozta a kedd esti fényvillanásokat

Desktop

Megvan a villanások oka, melyek tegnap este 7 óra körül voltak láthatóak Budapesten, és annak több, mint 100 kilométeres körzetében - írja az idokep.hu

"Iszonyatos villanás volt, egy pillanatra nappali világosság és valami furcsa hang. Nagyon megijedtem. Nem tudom mi lehetett..." - írta az egyik olvasójuk.

A fényjelenségért a Veiki Villamosenergiaipari Kutató Intézet XV. kerületi kísérleti telepén folyó munkálatok a felelősek. A Veiki munkatársa az Index kérdésére megerősítette, hogy kedd este is épp folytak a kísérletek, egy nagyfeszültségű szigetelőlánc villamos íves próbáját hajtották végre. „40 éve havonta ötször legalább van ilyen, tegnap a borús idő kicsit felerősítette a próbát kísérő fényjelenséget” – közölte az intézet illetékese az Index munkatársával.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek