Egymillió jött össze a fasori rózsaablakra

Oszd meg másokkal!

evangelikus.hu
evangelikus.hu

Kertész Rita, Dénes István zongoraművészek, Kukely Júlia szoprán és az Una Voce Kamarazenakar is fellépett a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban rendezett nagyszabású gálán a hétvégén, melynek célja, a fasori evangélikus templomban található Róth Miksa rozetta felújítására való adománygyűjtés volt.

A fasori evangélikus templom öt méter átmérőjű rózsaablaka kritikus állapotba került, ezért  az evangélikus gyülekezet elhatározta, hogy megmenti a tulajdonában lévő nagy értékű alkotást.

Az est második felében került sor Tasnádi Gábor presbiter, értékbecsüs vezetésével az aukcióra, amelyen többek között a vasfüggöny egy darabjára, Babits Mihály által dedikált könyvritkaságra, Fehér László festményére, valamint antik műtárgyakra és festményekre lehetett licitálni.

Rozmán Lajos klarinétművész és Dévai Nagy Kamilla meglepetés műsorát követően kötetlen táncos együttlét zárta a rendezvényt.

A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség által szervezett aukción és gálán közel százan vettek részt, a jegybevételből, támogatói jegyből és az aukcióból befolyt összeg jóval meghaladta az egymillió forintot – olvastuk az evangélikus.hu-n.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek