The Rub // FKSE

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

„A The Rub képi világa régi filmekből vett részletekből épül fel. A felhasznált 35 mm-es és 16 mm-es filmszalagokat kockánként, kézzel festettük meg, illetve különböző roncsolási eljárások alá vetettük. Az analóg és digitális technikákat ötvöző absztrakt filmes metódus olyan képi világot eredményezett, ami a magyar filmben egyedülállónak tekinthető, nagyjátékfilmes formában a nemzetközi avantgárd filmes színtéren is ritkának számít" – mesélik az alkotók a filmről.

A The Rub nem a hagyományos módon kerül forgalmazásba: az újonnan indult Soldivision alternatív filmterjesztő jóvoltából a közönség nem a megszokott módon, moziban láthatja a filmet, hanem korábban filmvetítésre nem használt helyszíneken, alternatív tereken és programok keretein belül, a művészet különböző területeit összefogó intermediális találkozókon és pop up eseményeken.

The Rub
kísérleti film, 60 perc, 2018
(magyarul, angol felirattal)

The Rub című film William Shakespeare Hamletjének rendhagyó adaptációja. A film teljes egészében a dráma főhősének szemén keresztül meséli el a történetet, absztrakt képeken keresztül merülünk alá a dán királyfi zavarodott elméjébe. A filmben az új Nádasdy-féle Hamletet a rendezőként is ismert Hajdu Szabolcs tolmácsolásában hallhatjuk.

rendező, vágó: Lichter Péter
társrendező, látványtervező: Máté Bori

szöveg: William Shakespeare
fordítás: Nádasdy Ádám
narrátor (Hamlet): Hajdu Szabolcs
zene: Horváth Ádám Márton
producer: Roger Deutsch, Aaron Khandros, Harmi Gábor, Lichter Péter

Az esemény és a helyszín adomány alapon tartja fenn magát. Az ajánlott adomány: 1000 Ft, melyet a helyszínen tudtok majd elhelyezni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek