Lélektől lélekig / Tóth Árpád-est

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Lélektől lélekig / TÓTH ÁRPÁD-EST

42 évet élt a XX. század egyik legjelentősebb költője. Aradon született Tóth Árpád, de életében fiatalkorától Debrecen, majd Budapest játszott főszerepet. Költő volt, a Nyugat értékelése szerint Ady Endre után a második legjelentősebb. Őt is Hatvany Lajos veszi pártfogásába, mint Adytól József Attiláig oly sok nagy magyar költőt. Házitanító lett Bródy Sándor fiainál, Babits legjobb barátja, műfordító. Babits Mihállyal és Szabó Lőrinccel megalkották a magyar Baudelaire-kötetet, A romlás virágai-t (1923).

„Ez a nagy líra: földről emelve, égre villantva, földre zuhanva, perc és örökkévalóság között kimondani a legtöbbet, amit ember embernek mondhat, a legegyszerűbbet, amit férfiember asszonyembernek mondhat: jó élni, mert szeretlek. (Bóka László)

Mit üzen nekünk a XXI. századba Tóth Árpád?
Ki volt Babits Mihály barátja, a halk és gyengéd hangú költő? Miként befolyásolta életét tüdőbaja? Ki volt Lichtmann Anna, élete szerelme? Kit szeretett, hol érezte jól magát, milyen volt kapcsolata Szabó Lőrinccel?

Egy este Tóth Árpádról, felolvasószínházzal, családi történetekkel, levelekkel.
Háziasszony: Juhász Anna

Belépő: 1800 Ft
Regisztráció: newyorkprogram@cafeandevent.eu

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek