Blaskó Borbála: Prédamadár

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

„- Nóra, én örömmel dolgoznék érted éjjel-nappal, elviselnék gondot és ínséget. De nincs senki, aki a becsületét áldozná fel azért, akit szeret.
- Asszonyok százezrei tették meg.”
(Részlet Ibsen Nóra c. drámájából)

„A női archetípusok sokszínű arcának és drámai megjelenésének vizsgálata fontos szerepet tölt be munkáimban. Döntően ezek mentén fogalmazom újra és újra a drámairodalom különböző nőalakjainak szerteágazó karaktereit; a művészet komplex eszközeivel történő fókuszba állításuk, valamint jellemzőik, személyiségjegyeik vizsgálata tükrözi koreográfusi utam alappilléreit.
A Nóra átdolgozásban az örök nő és az örök férfi egyfajta Ibseni megfogalmazását vonultatjuk fel. A kilátástalan küzdelmet a megértésre és az elfogadásra, emellett az önazonosság hiteles deklarálására törekvő mérhetetlen vágyat is. A látványtervezői munka, mely egy fojtott, de ugyanakkor bensőséges teret szolgáltat, az előadás létrehozásában kulcsfontosságú jelentőséggel bír. Metaforikus tere hűen tükrözi azt a mondanivalót, ami számomra elengedhetetlenül és expresszív kifejezésmódban manifesztálódik ebből a történetből.„
(Blaskó Borbála)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?