We Will Rock You

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A musicaltörténelem legnagyobb sikerei, a 10 leghosszabb ideig játszott musical között tartják számon a 2002-ben, Londonban bemutatott, Queen dalokból készült We Will Rock You musicalt. Az előadást 6 kontinensen, eddig 17 országban mutatták be hatalmas sikerrel, több mint 16 millió néző tomboló ovációval fogadta. Londonban, a Dominion Színházban rekordideig, 12 éven át játszott, 4600 eladáson 6,5 millió néző látta a musicalt, amely többek között a közönség által odaítélt Laurence Olivier-díjat is megkapta.

Az előadás a világon elsőként új rendezésben és koreográfiával, egyedülálló látványvilággal látható magyar nyelven, Budapesten a BOK Csarnokban. 24 QUEEN világsláger egy látványos előadásban a PS Produkció bemutatásában. Simon Edit producer az előadás rendezésre Cornelius Baltus-t kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Sakk (Chess) musical rendezésével vált ismertté Magyarországon. Díszlet és jelmeztervező Erkel László Kentaur akinek a Vámpírok bálja csodálatos díszlet és jelmezterveit is köszönhetjük, világítástervező: Madarász János Madár, koreográfus Túri Lajos Péter, zenei vezető Köteles Géza, művészeti vezető Póka Balázs.

Az előadásban olyan jól ismert Queen slágerek hangzanak el, mint mint a Radio Ga-Ga, Somebody to love (Szeretni valakit), Play the game (Jöjj és játssz!), It's a kind of magic (Varázslat ez nem más), I want it all (Az egész kell), No one but you (Csak te, nincs más), Who wants to live forever (Ki élne így örökké?), Another one bites the dust (Hogy harap fűbe más), Under pressure, Bohemian rhapsody (Bohém rapszódia) és természetesen az előadás címadó dala a WE WILL ROCK YOU!

A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, a iPlanet nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció mindent behálóz. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy látszólag boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Ez egy agymosott világ. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és a valódi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni. Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt...

A Ben Elton és a QUEEN által jegyzett musical budapesti bemutatójára több fordulós nyílt szereplőválogatáson választották ki a legalkalmasabb szereplőket. Főbb szerepekben többek közt Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika Nika, Balogh Anna, Zöld Csaba, Szemenyei János és Stéphanie Schlesser lesz látható.

A musical karakterei napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. Az előadás szereplői olyan hazai és külföldi rock és pop legendák neveit viselik, mint Britney Spears, Ozzy Osbourne, Lady Gaga, Tina Turner, Madonna, Cindy Lauper, Pink, AC/DC, Mick Jagger, Caramel, Hobo, Bono és Buddy Holly.

Bemutató: 2017. november 24. 19.30, BOK Csarnok (volt Syma)

SZEREPLŐK:
Galileo Figaro: Scheich Dávid / Szemenyei János
Scaramouche: Török Anna / Stéphanie Schlesser
Killer Queen: Sári Éva / Balogh Anna
Kashoggi: Egyházi Géza / Zöld Csaba
Britney: Siklósi Balázs
Ozzy: Veres Mónika Nika
Buddy: Végh Péter / Vadász Gábor
Tanárnő: Pethő Dorottya, Lady Gaga: Horváth Mónika
Tina Turner: Pethő Dorottya Madonna: Moravszki Enikő
Cindy Lauper: Zsitva Réka, Pink: Sinkó Réka
AC/DC: Károlyi Krisztián, Mick Jagger: Baksa András
Pici: Illés Adrián, Tini: Dóra Ádám
Bono: Vecsei László

Tánckar:
Vincze Kitti, Forrás Adél, Harmat Noémi, Eőry Mónika,
Steindl Anita, Ködmen Krisztián, Szabó András,
Köpösdi Ádám, Orosz Gergő, Bálint Barna

Zenekar:
billentyű 1: Köteles Géza / Furák Péter
billentyű 2: Furák Péter / Mikó Szilvia
szólógitár: Derzsi Zsolt / Marschalkó Zoltán
basszusgitár: Miklós Zoltán / Horváth György
dob: Tóth Péter / Haraszti Dávid
percussions: Hlaszny Ádám / Györe Csilla

ALKOTÓK:
zene és dalszövegek: QUEEN
szövegkönyv: BEN ELTON
producer: Simon Edit
rendező: Cornelius Baltus
díszlet és jelmeztervező: Kentaur
koreográfus: Túri Lajos Péter
világítástervező: Madarász János Madár
magyar dalszöveg: Miklós Tibor
magyar szöveg: Várkonyi Zoltán
dramaturg: Farkas Niki
zenei vezető: Köteles Géza
művészeti vezető: Póka Balázs
koreográfus asszisztens: Steidl Anita
rendezőasszisztens: Hajós Eszter
produkciós asszisztens: Kékesi Miklós

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek