A gondolkodó / Hankiss Elemér est

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A GONDOLKODÓ / HANKISS ELEMÉR EST
2018. szeptember 24. 19.00

Szeptember 24-én, szezonkezdő estünkön a XX. század egyik legfontosabb hazai gondolkodóját - a Széchenyi-díjas és Prima Primissima-díjas szociológust, filozófust, irodalomtörténészt - Hankiss Elemért (1928-2015) idézzük meg. 
A tudóst, aki televízióban, élőben, és könyveiben - valódi természetességgel, játékos, elevenen szólt mindannyiunkhoz. Kíváncsi volt és figyelt mindenki szavára. Mit jelent a szabadság, mit gondolt Ő értékválságról, magas kultúráról, életről és halálról? Merre tartunk és mit kutatunk, miben hiszünk? Miben segítenek minket könyvei, mit tanított nekünk Hankiss Elemér? 

VENDÉGEINK:
Csortos Szabó Sándor fotográfus-rendező
Takács M. József, a Hankiss Emlékkönyv szerkesztője
Schäffer Erzsébet író-újságíró
Manchin Róbert szociológus-közgazdász
Zétényi Lili újságíró, hankiss Elemér özvegye

“Igen, tévelygek. Keresem azt, ami új, amit még homály fed, ami fontos lehet, ami még élő, ami több, mint a ma adott és ismert. Igen, tévelygek, kalandozom, vagy akár csellengek. Játszom. Nem hiszem, nem vagyok elég gőgös ahhoz, hogy azt higgyem, megtaláltam az igazságot. És nem szorongok annyira, hogy görcsösen belekapaszkodjam, belecsimpaszkodjam abba a biztosnak remélt fogantyúba, amelyet egyszer már megragadtam. És valóban: nem akarok a dzsungelből kijutni. Az élet és az ezerféle lehetőség dzsungeléből. A titkokkal, meglepetéssel, felfedezhető igazságokkal teli dzsungelből. Nem akarok túl hamar kijutni arra a bizonyos, nagyon is áttekinthető »homokos, vizes síkságra«. Ahol már nincs remény.”

A Helikon Kiadónál megjelenő Hankiss Emlékkönyv is elérhető lesz az este folyamán.
Háziasszony: Juhász Anna

Az estre a regisztráció augusztus 27-én, reggel indul.
Regisztráció: newyorkprogram@cafeandevent.eu
(fotó: mipszi.hu)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek