A kínai és japán teakultúra hagyományos eszközei teafajtánként

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Ez alkalommal megismerhetitek, hogy az egyes teafajtákhoz milyen eszközöket használnak tradicionálisan, illetve mi magunk milyen szempontokat vegyünk figyelembe az okos választáshoz. Tulajdonképpen minden tea elkészíthető porcelán, mázas kerámia vagy agyag eszközben, de az eredmény az anyagösszetétel, anyagvastagság, forma, űrméret és kitöltési sebesség függvényében mindig más lesz. A csészék esetében meghatározó az aromák megtapasztalásában, hogy mennyire nyitott vagy zárt a forma, és szintén számít a méret és anyagvastagság. Ezúttal nem az esztétikumot tekintjük fő ismérvnek, hanem a funkcionális paramétereket vizsgáljuk, nevezetesen azt, hogy különböző teák esetében hogyan hatnak a fenti ismérvek, például miként változik a zöld tea íze agyagban elkészítve a porcelánhoz képes, illetve mennyiben kell máshogy készíteni ilyenkor a teát.
Az előadást egy kínai és egy japán szekcióra bontjuk és a teákból kiindulva foglalkozunk a főbb porcelán, kerámia és agyagféleségekkel. Az előadáson nem lesz módunkban kipróbálni minden teát és edényt, de az eszközöket megszemléljük és kézbe vesszük. A bemutató során finom teákat kóstolunk :)
-------
A részvétel díja 4800 Ft/fő, amely összegből 3000 Ft levásárolható. Jelentkezni az info@flyingbirdteahouse.co.hu emailen vagy a (36)-(70) - 357 9371 telefonszámon tudtok. Szeretettel várunk benneteket.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek