Hogyan ettem kutyát? - monodráma

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu
Desktop

Belépőjegy: 1000 és 1300 Ft
Nyugdíjas, diák: 500 Ft

Előadja: Gál Tamás 2015. évi Dosky-díjas színész. A Dosky (Deszka)-díj a szlovákiai színész szakma legrangosabb díja! Elsőként lett jelölt magyar anyanyelvű színész és elsőként is kapta meg!
Ez Jevgenyij Griskovec, kortárs orosz író, színész első monodrámájának címe. Új Csehov, új őszinteség – néhány a ráaggatott stílusteremtő jelzők közül. Ahogy magyarországi szakértője Tompa Andrea mondja: “Rajta keresztül, úgy tűnik, a színház ismét felfedezte a személyességet, az őszinteséget, a közvetlen hangnemet és az egyszerű halandót, a színészre lecsupaszított, eszköztelen, teatralitás nélküli színházat. Az ő színházi nyelvének a személyesség a legfontosabb ismérve.”

A dráma története gyermekien egyszerű. Egy ember, az Elbeszélő arról beszél, miként szolgált le három évet a csendes-óceáni flottánál. Igen. A szöveg ereje nem a mit?, hanem a hogyan mondja el? kérdésben rejlik.

Magyar nyelvterületen először, a világ színházi életében pedig – Jevgenyij Griskovec, és a kiváló lengyel őstehetség Marek Szitarski után – harmadszor mutatják be ezt a művet. Az előadás mögött ezúttal Gál Tamás (Elbeszélő) és Czajlik József rendező állnak. A munkálatokban konzultánsként Hunčík Péter, látványtervezőként pedig Őry Kati vettek részt.

Az előadás időtartama: 90 perc

A 9. Nemzetközi Kaleidoszkóp Fesztiválon Budapesten Gál Tamás Griskovec: Hogyan ettem kutyát című monodrámával megnyerte a fesztivál fődíját, a Kaleidoszkóp Díjat.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek