Ide tedd a karácsonyfát: íme a gyűjtőhelyek!

Oszd meg másokkal!

Hát, ne ide!
Hát, ne ide!

Lassan megunjuk a karácsonyi ajándékokat, úgyhogy kerülhetnek a fenyőfák is az utcára. 

Az FKF számára ez külön feladat, hiszen a becslések szerint mintegy 500-600.000 darab tűlevelű kerül ki az utcákra. Ezt a mennyiséget kell kezelnie, illetve a hasznosítását megoldania a cégnek - olvasható az FKF honlapján.

Ugye hagyományosan Vízkeresztkor, azaz január 6-án bontjuk le a karácsony díszét. Ekkor veszi a kezdetét egyébként a farsangi időszak. A cég tapasztalatai szerint azonban bőven nem kerül ki ekkor az összes fa, hanem az ezt követő 1-1,5 hónapig folyamatosan kerülnek ki a fák az utcára.

Több lehetőség közül is választhatunk ilyenkor, a kukák mellé, vagy az alábbi kerületi gyűjtőhelyre tehetjük ki a fákat.

Ilyenkor úgynevezett fenyőfa  járatok szállítják el a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgépek gyűjtik össze az örökzöldeket.

Az erzsébetvárosiak a következő helyekre tehetik ki a fenyőket:

  • Rózsák tere (1100 l-es konténer mellett)
  • Bethlen Gábor tér (WC-vel szemben)
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek