Hétvége a Hadtörténeti Múzeumban: hogyan is volt az a Don-kanyar?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Korabeli szovjet sajtófotó a hadifoglyokról, wikimedia
Korabeli szovjet sajtófotó a hadifoglyokról, wikimedia

A doni áttörés 75. évfordulója alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum január 12-én 16.30 órától közös megemlékezésre, majd január 13-án és 14-én ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.

A 2. magyar hadsereg a Magyar Királyi Honvédségnek az 1941/1942-ben érvényes hadrendben nem szereplő alakulata volt, amelyet 1942-ben állítottak fel, és a keleti hadszíntérre küldték harcolni. A hadsereg 1943 januárjában a Voronyezs körzetében vívott harcok során rendkívül súlyos, megsemmisítő veszteségeket szenvedett. A Don-kanyarban vívott harcok a magyar hadtörténelem legszomorúbb fejezetei közé tartoznak: a megfelelő fegyverzet és felszerelés nélkül kiküldött, lehetetlen feladattal megbízott honvédek ezrei szenvedtek és vesztek oda a -40 fokos orosz télben. 

A múzeum a főhajtó megemlékezésen túl korabeli magyar és szovjet haditechnikai eszközök bemutatásával, előadásokkal, régi filmrészletek vetítésével hozza közelebb ezt az időszakot. A teljes programot ide kattintva nézheted meg. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek