Az Európai Örökség része lesz a Dohány Zsinagóga

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: egykor.hu
Kép: egykor.hu

Magyarországról idén a Budapesti Zsidó Hitközség Dohány utcai Zsinagógája válik az Európai Örökség részévé, az európai önazonosság hivatalosan is kitüntetett helyszínévé. 

Az Európai Unió által kiadott elismerés, amely a világörökségi minősítés mintájára jött létre, a kitüntetett helyszíneknek az európai kulturális önazonosság alakulásában betöltött szerepét díjazza elsősorban. Az Európai Örökség hivatalos helyszíneit jelenlegi formájukban 2013 óta jelölik ki. A szakértői bizottság előzetesen 25 kulturális örökségi helyszínt választott ki a pályázók közül az Európai Unió 19 tagországából, ezek közül végül kilencet terjesztettek fel a cím elnyerésére, közöttük a Dohány utcai Zsinagógát.

Hazánk eddig két helyszínnel gazdagította az Európai Örökséget, a soproni Páneurópai Piknik Emlékparkkal és a budapesti Zeneakadémia épületével.

Az elismerés ünnepélyes átadására 2018 márciusában kerül majd sor Bulgáriában és ezzel vélhetően 38-ra emelkedik majd az Európai Örökségi helyszínek száma. 

(A teljes beszámolót itt olvashatjátok el.)

Az eddigi helyszíneket ezen a listán találjátok meg, érdemes végig böngészni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek