Lampionos menettel emlékeznek Szent Mártonra szombaton

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Traditio Christiana, ami tulajdonképpen egy önkéntesekből álló, politikamentes, felekezetek közti összefogáson alapuló, keresztény társulás, akik fontosnak tartják a régi hagyományok megőrzését, felelevenítését és továbbadását, szombatra lampionos menetet szervez a belvárosba.

Céljuk ezzel, hogy fölhívják a figyelmet arra, Szent Márton ünnepe nem egyenlő a libapecsenyével. Ennek az évszázados hagyománynak az alapja ugyanis a pannóniai Szent Márton, akinek legendás alakja mindannyiunk számára például szolgálhat: segítsünk a rászorulókon.

Az eseményen „Szent Márton” lóháton fogja vezetni az őt követő, gyerekekből és felnőttekből álló lampionos menetet, melyet rézfúvószenekar kísér majd.

Várnak téged is, szombaton, november 11-én délután ötre a Deák térre, hozz magaddal lampiont.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek