Jó hír a kerületi elektromos autósoknak - 3 új helyszínen 6 új töltőpont létesült

A VII. kerületi GreenGo / Parkl közös gyorstöltők helyszínei
A VII. kerületi GreenGo / Parkl közös gyorstöltők helyszínei

Budapesten és a kerületben is lassan, de biztosan terjed az e-autózás és a különböző autómegosztó szolgtatások is. A VII. kerületben is épp elkészült egy új fejlesztés: az elektromos autókat applikáción keresztül bérbe adó GreenGo, a mobilos parkolással foglalkozó a Parkl és az Erzsébetvárosi önkormányzat összefogva 3 helyszínen összesen 6 töltőponotot telepített. A töltőpontokon az elektromos autósok és a GreenGo is tud tölteni.

A töltés jelenleg Parkl applikációval ingyenes, de jó hír, hogy a kerületi lakosok Erzsébet-kártyával a 2019 december legvégén lejáró időszak után is ingyenesen tölthetnek majd ezeken a töltőkön.

Tiszta sci-fi, hogy a Parkl mobilos applikációjában a Madách téri töltőegységnél már nem csak a töltőfoglaltságot, de az aszfaltba épített szenzornak köszönhetően magát a parkolóhely foglaltságát is lehet ellenőrizni.

Az új gyorstöltők a következő helyszíneken vehetők igénybe:

  • 1075 Budapest, Madách Imre út 1-5
  • 1074 Budapest, Dob utca 45-49.
  • 1076 Budapest, Verseny utca 2.

A KSH (Központi Statisztikai Hivatal) éves jelentései szerint Budapesten sajnos, évről évre egyre nagyobb számú és egyre idősebb gépkocsi van forgalomban. Ezzel szemben a GreenGo jellegű autómegosztó vállalkozások megjelenése a világon már több helyen csökkentette a városi autók számát. A GreenGo kezdettől fogva fontosnak érezte az e-mobilitás, elektromos autózás terjesztését. Ahogy az a Michaletzky Bálint a GreenGo részéről elmondta, "E-mobilitás töltők nélkül nem létezik."  Ezért a cég támogatja a töltők telepítését, másrészt pedig azt, hogy a felhasználóknál a töltés szokássá váljon. Ezt elősegítendő a cég felhasználónak bónuszperceket ad, ha 30% alatti töltöttségű GreenGókat töltenetenek a töltőkön.


A töltőket Vattamány Zsolt, a kerület polgármestere, Michaletzky Bálint a GreenGo ügyvezetője, és Somogyi Zsolt, a Parkl ügyvezetője adta át. 

Közel 10 éve dolgozunk az Erzsébetvárosi önkormányzatnál a környezettudatos látásmód meghonosításán. Ezt jól példázza, hogy mára számos intézményünk energetikai felhasználását napelemekkel tudjuk biztosítani. Fontos látni, hogy a jövőnk a környezettudatos megoldásokban, a megújuló energia felhasználásban rejlik. Olyan mindennapi dolgokhoz való tudatos hozzáállással, mint a műanyagok száműzése a háztartásból, az árammal és vízzel való takarékoskodás, vagy a biciklivel, elektromos autóval való utazás, mindannyian hozzá tudunk járulni környezetünk megóvásához. Hiszünk a GreenGo elektromos autóiban, mert kompromisszummentes megoldást nyújtanak a környezetbarát közlekedésre, melyet mostantól kerületünk városkártya tulajdonosai kedvezményesen használhatnak.” – mondta Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere.

Korábban még olvasók szúrták ki az építkezés kezdeti fázisát.

Mit szólsz hozzá?