Budapest100: régvolt villamosok

Desktop
Kép: hampage
Kép: hampage

Felsimernéd, hol megy ez a villamos?

Az idősebbek emlékeznek, és még talán utaztak is azokon, a mára már történelemmivé vált vonalakon, mint az Üllői úti 63-as, a Rákóczi úti 44-es vagy a Bajcsy-Zsilinszky úton végig zötykölödő 49-es villamos, amiről a fiatalabbak csak olvashatnak. Most azonban nem ezekkel a ismertebb viszonylatokkal, hanem a lassan feledésbe merülő, egykoron a kisebb belvárosi utcákban közlekedő relációkkat fogjuk megidézni. Tudta, hogy a világ első ténylegesen belvárosi villamosvonala a mai Baross utcában közlekedett? Vagy azt, hogy a Podmaniczky utcai villamosvonal átadóján maga dr. Ernst Werner von Simens is jelen volt? Várunk minden érdeklődőt szeretettel május 5-én 15 órától a Klauzál téren - a Magyar Villamosvasút-történeti Egyesület  előadására.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek