Autók helyett közösségi tér a Rákóczi úton és az Erzsébet hídon?

Oszd meg másokkal!

Ilyen lenne (forrás: Korzó Tervezési Stúdió)

Innovációs különdíjat kapott a Korzó Tervezési Stúdiónak az a koncepciója, ami merőben új funkciót szánna az Erzsébet hídnak és a Rákóczi útnak.

A Magyar Mérnöki Kamara innovációs különdíjával jutalmazott elképzelés a Rákóczi utat és az Erzsébet hidat a Blaha Lujza tértől befelé gyakorlatilag lezárnák (a tömegközlekedésnek azért hagynának sávot), és zöldfelületek, teraszok, napozóágyak vennék át a jelenleg nagyjából csak közlekedésre használt tereket. 

A hídra Európában egyedülálló hangulatú koncert- és rendezvényhelyszínt álmodtak a projekt készítői. "Konténerek tetejére helyezett vendéglátó teraszokról 360°-os panorámában lehetne gyönyörködni." - írta a stúdió Facebook-oldala

 (forrás: Korzó Tervezési Stúdió)

Nektek hogy tetszene?

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek