A KRESZ-tanfolyam és a vizsga is ingyenes lesz a fiataloknak 25 ezer forintig

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját 2018. július 1-jétől a 20 évesnél fiatalabbaknak - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

A visszatérítés 25 ezer forintos értékhatárig jár, és akkor is igényelhető, ha valaki a KRESZ-vizsga után nem megy rögtön a gyakorlati oktatásra. A megtérítés sok fiatalnak komoly segítséget jelenthet, mivel ők még gyakran nem rendelkeznek saját bevétellel. 

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyam díja általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket. A visszafizetést akkor igényelhetik a fiatalok, ha a vizsga napján még nem töltötték be a 20. életévüket. Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni.

Korábban már bejelentették azt is, hogy a kormány megtéríti az újabb nyelvvizsga díját a 35 év alatti fiataloknak január elsejétől. A legfeljebb 34.500 forintos támogatás a külföldön élő magyarokra vagy magyar igazolvánnyal rendelkezőkre is vonatkozik, amennyiben Magyarországon vizsgáznak vagy honosítják a nyelvvizsgájukat.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?