BKK: a pesti taxisok kétharmada rendszeresen csal

Desktop
Fotó: basel.com
Fotó: basel.com

A turisták védelmére kel hamarosan a BKK és több más hatóság is, mert azt tapasztalják, hogy a taxisok kétharmada fittyet hány a szabályokra.

A Világgazdaság cikke szerint a BKK havonta általában 250-300-szor szokta ellenőrizni a budapesti taxisokat, az első negyedévben 654 szabálytalanságot csíptek el, tehát az ellenőrzött taxisok kétharmada nem a szabályok szerint dolgozik. 

A cég ellenőrei nem új keletű csalásokkal találkoztak, ezek a legkedveltebb technikák:

  • pörgetik a taxiórát
  • nem adnak nyugtát, vagy számlát

Itt vannak a legfőbb szabálytalanságok:

  • budapesti működési engedély nélküli fuvarvállalás
  • tevékenységi engedély és személytaxi-vezetői igazolvány nélküli szolgáltatásnyújtás

Itt pedig a súlyos hiányosságok:

  • nem lehetett bankkártyával fizetni
  • nem volt utastájékoztató a taxiban

 

Volt olyan eset is, amikor a taxis konkrétan megsértette az utasok személyi szabadságát – és még nincs is itt a turistaszezon, amikor általában megugrik a csalások száma. A cég szerint tavaly májusban 298 ellenőrzésből 205-ször állapítottak meg valamilyen jogsértést.

Mivel a turisztikai főszezonra esik a vizes világbajnokság, a BKK egyeztet a társhatóságokkal, és közös razziákat terveznek.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek