A budapestiek többsége az Ubernek drukkol, nem a taxisoknak

Oszd meg másokkal!

Desktop

A budapestiek szimpátiája inkább az Uberrel, mint az ellene hétfő reggel óta útblokáddal tüntető taxisokkal van - derül ki az ittlakunk.hu online közvélemény-kutatásából. Bár a netes közvélemény-kutatások messze nem olyan megbízhatóak, mint a személyes vagy a telefonos megkereséseken alapulók, a két tábor közti különbség olyan nagynak mutatkozik, hogy az, ha százalékokban nem is feltétlenül, de a többségi vélemény megítélésében alighanem mérvadó. 

A napi több mint 40 ezer egyedi felhasználó által látogatott ittlakunk.hu kerületi portálcsoport tegnap megjelent online szavazásán ma délelőtt 10 óráig 1365-en voksoltak, s közel kétharmaduk szimpátiája az Uberrel van. A taxisokat a voksot leadók egyötöde sem támogatta. 

Az Uber online app lehetővé teszi a taxiszolgáltatáshoz hasonlatot online utazásszervezést: a bejelentkezett autósok adott szakaszokon elviszik az utazni vágyókat, akik online fizetnek. A pénz 80 százaléka a sofőré, 20 százaléka az Uber nevű cégé. 

A taxisok azért nem szeretik az Uber versenyét, mert őket az állam keményen adóztatja és mindenféle olyan előírásokkal nehezíti az életüket, amelyek teljesítése pénzbe, időbe és energiába kerül. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek