Jövőre jöhet az egyentaxi

Desktop
(forrás: bkk.hu)
Éppen az egyeztetések folynak, a végleges döntést pedig a 20-ai fővárosi közgyűlésen hozzák meg a budapesti egyentaxikról.

A javaslat szerint (amit valószínűleg elfogadnak) 10 évnél fiatalabb autók lesznek a fővárosi taxik, klimatizáltak lesznek, 430 literes minimális csomagtérrel, EURO 4-es motorral, bankkártya-elfogadással és dohányzási tilalommal. Ja és a festésük is ugyanolyan lesz. 2013 január elsejétől vezetnék be az újításokat, és fokozatosan, egy év alatt, 2014-ig zajlana le a teljes átállás.

A taxis szervezetekkel való egyeztetés tehát még folyik, a legfőbb nyitott és vitatott kérdés a fenti szabályok bevezetése kapcsán az ütemezés és a fix tarifa mértéke volt. A taxis érdekképviseleti szervek javaslata a jelenlegi nappali maximált tarifa hatóságilag rögzített (fix) ár bevezetése, míg a BKK javaslata egy magasabb alapdíj, amelyben az első kilométer útdíja is benne foglaltatik és 270 forint maximális kilométerdíj, valamint 60 Ft/perc idővel arányos maximáltarifa megállapítása. Ha ebben a kérdésben megegyeztek a felek, akkor véglegesíthetik az előterjesztést.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?