Pünkösdi taxis tüntetés

Desktop
(forrás: magyarhirlap.hu)
Pünkösd hétfőn 15 órától mintegy 1000-1500 taxis készül tüntetni a tervezett új szabályok ellen. Az új előírásokat a fővárosi közgyűlés méga nyári szünet előtt elfogadná, a taxis szakszervezetek remélik, hogy előtte még jelentősen módosítják azokat.

A menet a Hősök teréről indul majd, és vélhetően eléggé megbénítja a belvárosi forgalmat. A BKK taxisokra vontakozó szabálytervezetének a most futó körülbelül 6 ezer taxiból nagyjából 4 ezer nem felel meg. A nem hivatalos tervezet szerint kivonnának a forgalomból minden tíz, később pedig minden nyolc évnél idősebb járművet – előbbiből jelenleg 2300 fut az utakon. A csomagtérnek minimum 430 liternek kell lennie, minimum 2550 milliméter tengelytávolságú, kezdetben minimum EURO4, később pedig EURO5 környezetvédelmi besorolású, és egységes arculatú kocsikat terveznek Budapest utcáira. Emellett minden autóban kötelező lesz a GPS és a bankkártyás fizetés lehetőségének biztosítása is.

Június 4-én lehet újabb megmozdulás az ügyben, de akkor már jóval több résztvevővel.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek