Rumbach Sebestyén utcai Zsinagóga (Zárva!)

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 11. | +36-1-413-5500/BZsH | http://www.bzsh.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A zsinagóga felújítása 2017 augusztusában kezdődött, a rekonstrukció befejezése 2019 tavaszán, az Együttélés Háza kiállítás megnyitása pedig november végén várható.

A zsinagóga a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) tulajdona, felhatalmazása alapján felújítását és egy újszerű, Együttélés Háza kiállítás létrehozását a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) az állami támogatás címzettjeként végzi.

1872-ben épült, az 1868-as zsidó kongresszust követően a magyarországi zsidó irányzatok között kialakuló ellentétek álltak megépülésének hátterében. Az ország zsidósága a kongresszus után ortodox, status quo ante és neológ hitközségekre szakadt. Az ortodox és a status quo zsidók nem fogadták el magukénak a Dohány utcai zsinagógát. A „Dohánnyal” való versengés szellemében a status quo közösség révén született meg a „Rumbach zsinagóga” a híres bécsi szecessziós építész, Otto Wagner tervei alapján. (Forrás: mazsihisz.hu)

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-413-5500/BZsH
Email:info@bzsh.hu
Honlap:http://www.bzsh.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pg/bzsh.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek