Budapest-Klauzál Téri Református Egyházközség

1085 Budapest, Gyulai Pál u. 9. | +36-1-338-2581, +36-1-268-9612/fax is | http://www.parokia.hu, http://www.refgyulai.hu, http://www.reformatus.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Gyulai Pál utcai (Klauzál téri) Református Gyülekezet

Egyházközségünk (a "Gyulai") 1948. február 1-én alakult Budapest Klauzál téri Református Gyülekezet néven. Eleinte két istentisztelet volt vasárnaponként: a VII. kerületi Klauzál tér sarkán bérelt üzlethelyiségben és a VIII. kerületi Gyulai Pál u. 9. sz. alatt a Bethánia Egylet székházában. Ebből adódik a hivatalos és a gyakorlatban elterjedt két különböző név. (Az egyházközséghez a Belső-Erzsébetvárosi terület tartozik: a VII. kerületi Károly körút-Király utca-Erzsébet körút-Rákóczi út által körülhatárolt kicsiny rész.) A Klauzál téri helyiséget hamarosan el kellett hagyni, egy vállalatnak kellett a hely. Átmenetileg a Wesselényi utca 18. szám alá költöztették a gyülekezetet. Azonban onnan is el kellett jönni, mert a feljelentések szerint "a gyülekezet éneklésével zavarta a lakók nyugalmát". Így maradt a Gyulai Pál utcai székhely a végleges. Templom építésről álmodni sem lehetett akkoriban, egyébként sem volt alkalmas terület, sem pénz. A Gyulai Pál utcai 300 ülőhelyes nagy imaterem azonban nagyszerű lehetőséget adott, és ad ma is arra, hogy "oratorium" és "laboratorium" is legyen, ahol kimunkálható a holnap egyháza: a modern gyülekezeti élet. 1997-ben sikerült visszavásárolni egy földszinti lakást, 2001-ben egy másikat, azóta ezekben tartunk bibliaórákat és különböző csoportos összejöveteleket.

Új tagokat és érdeklődőket a vasárnapi istentiszteletre és más alkalmakra is szeretettel várunk.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Karsay Eszter lelkipásztor, Koczó Pál lelkipásztor
Telefon:+36-1-338-2581, +36-1-268-9612/fax is
Email:budapest-klauzal.ter@reformatus.hu
Honlap:http://www.parokia.hu, http://www.refgyulai.hu, http://www.reformatus.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pages/reformatushu/213165542087259
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek