Budapest-Klauzál Téri Református Egyházközség

1085 Budapest, Gyulai Pál u. 9. | +36-1-338-2581, +36-1-268-9612/fax is | http://www.parokia.hu, http://www.refgyulai.hu, http://www.reformatus.hu
Desktop

Gyulai Pál utcai (Klauzál téri) Református Gyülekezet

Egyházközségünk (a "Gyulai") 1948. február 1-én alakult Budapest Klauzál téri Református Gyülekezet néven. Eleinte két istentisztelet volt vasárnaponként: a VII. kerületi Klauzál tér sarkán bérelt üzlethelyiségben és a VIII. kerületi Gyulai Pál u. 9. sz. alatt a Bethánia Egylet székházában. Ebből adódik a hivatalos és a gyakorlatban elterjedt két különböző név. (Az egyházközséghez a Belső-Erzsébetvárosi terület tartozik: a VII. kerületi Károly körút-Király utca-Erzsébet körút-Rákóczi út által körülhatárolt kicsiny rész.) A Klauzál téri helyiséget hamarosan el kellett hagyni, egy vállalatnak kellett a hely. Átmenetileg a Wesselényi utca 18. szám alá költöztették a gyülekezetet. Azonban onnan is el kellett jönni, mert a feljelentések szerint "a gyülekezet éneklésével zavarta a lakók nyugalmát". Így maradt a Gyulai Pál utcai székhely a végleges. Templom építésről álmodni sem lehetett akkoriban, egyébként sem volt alkalmas terület, sem pénz. A Gyulai Pál utcai 300 ülőhelyes nagy imaterem azonban nagyszerű lehetőséget adott, és ad ma is arra, hogy "oratorium" és "laboratorium" is legyen, ahol kimunkálható a holnap egyháza: a modern gyülekezeti élet. 1997-ben sikerült visszavásárolni egy földszinti lakást, 2001-ben egy másikat, azóta ezekben tartunk bibliaórákat és különböző csoportos összejöveteleket.

Új tagokat és érdeklődőket a vasárnapi istentiszteletre és más alkalmakra is szeretettel várunk.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Karsay Eszter lelkipásztor, Koczó Pál lelkipásztor
Telefon:+36-1-338-2581, +36-1-268-9612/fax is
Email:budapest-klauzal.ter@reformatus.hu
Honlap:http://www.parokia.hu, http://www.refgyulai.hu, http://www.reformatus.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pages/reformatushu/213165542087259
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.