Oszd meg másokkal!

Desktop

A Gozsdu Udvar Budapest belvárosának egyik legdinamikusabban fejlődő központja, egy találkozási pont, ami összeköti a szórakozást, a gasztronómiát és a kultúrát. A szórakozó negyed a hét minden napján egyedülállóan izgalmas programokkal várja vendégeit. Az Udvar számtalan különleges stílusú helynek ad otthont, sokszínű élményt nyújtva ezzel minden generációnak. A belváros szórakoztató központjaként, több mint 900 000 látogatót vonz be évente, kozmopolita jellegének köszönhetően a budapesti lakosok és a turisták között egyaránt rendkívül népszerűvé vált.

A Gozsdu Udvar kalandos múltat tudhat magáénak, története egészen a XX. század elejéig nyúlik vissza. Gozsdu Manó román ügyvéd és mecénás legfontosabb feladatának a fiatalok oktatását és támogatását tartotta. A Gozsdu Udvart 1900-ban kezdte megterveztetni és építtetni, a Gozsdu Manó vagyonából létrehozott Gozsdu alapítvány, majd 1915-ben Czeigler Győző tervei alapján épült fel. Annak idején a központ udvaraiban élénk kereskedelmi élet zajlott, a belváros pezsgő életének fontos része volt, ahogy ma, úgy a múlt század elején is. A második világháború idején a Gozsdu Udvar a pesti gettó része volt, a városrészt az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

2009-ben az Amir Holding Kft. és az Autóker Holding Zrt. az épületegyüttest teljes mértékben felújíttatta, és homlokzatát a rekonstrukció során az eredeti állapot szerint állította vissza.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Parkolási megjegyzés:A Care Park Holló Parkolóházban.

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Autóker Holding Zrt., Amir Holding Kft.
Email:info@gozsduudvar.hu
Honlap:https://www.gozsduudvar.hu, http://www.autoker.hu, http://www.triholding.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pg/GozsduUdvar
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek