Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola

1071 Budapest, Városligeti fasor 3. | +36-1-413-1175 | http://www.biak.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola elődje az Állami Artistaképző Intézet 1950 decemberében nyitotta meg kapuit, akkor még, mint Állami Artistaképző Iskola. Az első évfolyam 1951 januárjában indult, 15 tehetséges növendékkel és néhány fős lelkes tanári apparátussal működő kis iskola volt a magja a magyar artistaművész-képzés központjának, mely az elmúlt évtizedek során számos fiatal artistát bocsátott útjára. 1973-ban készült el az iskola mai épülete.

Az artistaképző iskola létrehozásában, majd 1980-ban intézeti rangra emelkedésében komoly érdemei voltak az iskola első igazgatójának, Baross Imrének, aki egészen 1986-ban bekövetkezett haláláig állt az intézet élén. Munkásságának elismeréseképpen a fenntartó változás alkalmával választotta az iskola névadójának.

A korábban az Oktatási Minisztérium fenntartásában működő iskolát 2007 szeptember 1-től a Magyar Cirkusz és Varieté KHT. vette át, mint fenntartó, ezzel a hazai artista és cirkuszművészet egységes szerkezetébe integrálva.

Az elmúlt évtizedek alatt az Artistaképző jelentős változáson ment át. Ma már évente 100 növendék, közel húsz tanár irányításával készül választott pályájára. Tantestületünket komoly művészi pályafutással rendelkező kiváló artisták, kitűnő torna szakedzők valamint tánc-, zene- és pantomim művésztanárok alkotják.

Az iskola kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Évente látogatnak hozzánk a világ nagy cirkuszainak képviselői fiatal tehetségek után kutatva. 1999. óta teljes jogú tagja az Európai Cirkusziskolák Szövetségének. A szövetség az EU anyagi támogatásával működik, ezért csak uniós iskolák lehettek teljes jogú tagjai. Az intézmény az első nem uniós iskola, mely ezt a státust megkapta.

Iskolánk akkreditált tehetségpont.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.
Telefon:+36-1-413-1175
Email:info@biak.hu, igazgato@biak.hu
Honlap:http://www.biak.hu
Facebook:https://www.facebook.com/artistakepzo
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek