Történetek Kávézója

1074 Budapest, Dohány u. 22-24. | +36-1-283-4891 | http://bjhuman.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Egyedülálló kerületi kezdeményezésként nyitotta meg kapuit 2015 októberében a Történetek Kávézója a Dohány utca 22-24. szám alatti idősek nappali klubjában, Erzsébetváros önkormányzatának támogatásával és a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ irányításával.

A kávézó ötlete azért született meg, mert az idősklubok tagjainak is szüksége volt egy közösségi helyre, ahova beülhetnek, elfogyaszthatnak egy kávét vagy teát, és közben kötetlenül ismerkedhetnek, beszélgethetnek. Az alapszolgáltatást hétfőnként Erzsébetváros múltját bemutató történelmi töltetű interaktív beszélgetések színesítették.

Ma a kávézó már minden vendég előtt nyitva áll, és szeretnénk, hogy minél többen be is térjenek. A hely működési elve a becsületkasszás módszer, ami azt jelenti, hogy nincsenek árak, mindenki annyit fizet a kávéért és teáért, amennyit gondol, jónak lát. Aki éppen nem tud fizetni, egy köszönömmel is távozhat, hiszen nem a profittermelés a lényeg, csupán a szolgáltatás fenntartása.

A közkedvelt hétfő délutáni tematikus előadások, beszélgetések mellett a kávézó minden korosztály számára ‒ de elsősorban a kerületben elő idősödő korosztály részére ‒ vonzó közösségi programlehetőségeket fog kínálni, emellett módot kíván biztosítani a kerületi művészek, kulturális és egyéb csoportok (tánc-, ének-, zenekarok) bemutatkozására, megismerésére.

A helyi közösségi életet felpezsdítő programok mellett beindul a Kávézó Információs Pont szolgáltatás is, amelynek célja a kerület kulturális és egyházi értekeinek, látványosságainak népszerűsítése az ide látogató bel- és külföldi turisták körében.

Bejárat a Síp utca felől.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek