Januártól (újra) központilag tartják nyilván, ki megy szállodába

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: Business Insider
Kép: Business Insider

A kormány tervei szerint jövő januártól kezdi meg - egyelőre csak tesztüzemmódban - működését a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, ide a szállodáknak a vendégek alapadatait kell feltölteniük.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint a szoftver bevezetésével a kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakáról naprakész statisztikai és forgalmi adatokkal rendelkezik majd, a vállalkozások adminisztrációs terhei csökkennek és az ágazat fehérítéséhez is hozzájárul, írja többek között a ZOOM.

Persze, miután minden, azaz minden vendég adatai felkerülnek a tárhelyre, a Miniszterelnöki Kabinetiroda új előterjesztése szerint az adatok rögzítése többek között idegenrendészeti célokból is indokolt. 

Hogy hogyan is fog ez az egész működni, majd meglátjuk, mindenesetre az még nem világos, hogyan érinti ez az egész a magán-szállásadókat. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek