Tegyetek javaslatot, ki kapjon kitüntetést

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: orientpress
Kép: orientpress

Két kitüntetés adományozására is tehettek javaslatot: az „Erzsébetváros 56”  és az  „Erzsébetváros Szociális Szakembere” díj idei várományosát keresik.

  • Az „Erzsébetváros 56” kitüntetés annak az erzsébetvárosi, vagy Erzsébetváros területén hazafias tevékenységet kifejtő személynek adományozható, aki az 1956-os forradalom során a hazafias helytállással, példát mutató, a magyar függetlenséget szolgáló tevékenységével hozzájárult Magyarország függetlenségének kivívásához. A kitüntetésben részesülhet továbbá az a személy, civil szervezet, szakmai szervezet, intézmény, aki színvonalas munkásságával hozzájárul ahhoz, hogy az Erzsébetvárosban élő polgárok és a jövő nemzedékei 1956 emlékezetét és szellemiségét megőrizzék, méltó módon ápolják. Az „Erzsébetváros 56” kitüntetés posztumusz adományozása is lehetséges. Az elismerés minden évben öt fő és egy civil szervezet, szakmai szervezet, intézmény részére adományozható. A kitüntetést a Képviselő-testület adományozza.
  • Az „Erzsébetváros Szociális Szakembere” díjat olyasvalaki kaphatja, aki a szociális és gyermekjóléti ellátás területén huzamosabb idő óta magas színvonalú szakmai munkájával, empátiájával segít a nehéz életkörülmények között élő gyerekeknek, családoknak, a kerület lakóinak, az arra rászorulóknak. Legalább három éve végez Erzsébetváros Önkormányzata által fenntartott szociális vagy gyermekjóléti intézményben kiemelkedő szakmai munkát, és legalább öt éves, a szociális és gyermekjóléti ellátásban szolgálati jogviszonnyal rendelkezik. Az elismerő díj minden évben egy fő részére adományozható, a díjat egy személy csak egyszer kaphatja meg.

Az „Erzsébetváros 56” elismerésre tett javaslatokat augusztus 31-ig, az „Erzsébetváros Szociális Szakembere” díjra tett javaslatokat pedig szeptember 30-ig várják. Ez nem sok idő, főleg, hogy ha magánemberként javasolnátok valakit, az ajánlásokat össze kell gyűjteni, legalább 50 illetve 200 erzsébetvárosi polgár összesített ajánlására lesz szükség.

A részleteket megtaláljátok az önkormányzat oldalán, itt

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?