Népszavazás a bulinegyedről: a Momentum arra buzdít, hogy nemmel szavazzatok

Oszd meg másokkal!

Desktop

A VII. Kerületi Választási Bizottság határozata február 18-ra írta ki a bulinegyed nyitvatartásáról szóló helyi népszavazást. Ha a népszavazáson az igenek nyernek, akkor a helyeknek zárva kell tartaniuk éjfél és reggel hat óra között. Ez pedig a bulinegyed sorsát is megpecsételheti.

A Momentum most arra buzdítja a VII. kerületieket, hogy szavazzanak nemmel a bulinegyed-népszavazáson. „Mindenkinek a lelkiismeretére bízzuk, hogy részt vesz-e a népszavazáson, de aki részt vesz, azt arra buzdítjuk, hogy szavazzon nemmel” – írja a momentumos Soproni Tamás a Facebookon.

„A bulinegyed elfogadhatóbb körülmények közti tovább üzemelése az egész ország érdeke” – írják, felhozva, hogy az Magyarország egyik fő turistacsalogatója, a turizmusból pedig mindenki profitál (szállásadók, közlekedési cégek, kisboltok), illetve ott van a bulinegyed által befizetett helyi iparűzési adó is.

A párt szerint Külső-Erzsébetvárosban, a Blaha Lujza téren vagy a Keleti pályaudvar környékén is van bűnözés, és ott is probléma az utcákat ellepő szemét, épp emiatt felelőssége az önkormányzatnak, hogy adóbevételeit a teljes kerület problémáinak megoldására fordítsa.

A Momentum a bulinegyed által érintett lakók körülményeinek javítása érdekében javasolja, hogy az önkormányzat és az állam a helyi szórakozóhelyek által termelt bevételből indítson nyílászárócsere-programot, növelve ezzel a lakások hangszigetelését. A helyben keletkező több mint 6 milliárd forintos éves állami adóbevételekből azonnal fedezhető lenne az összes Belső-Erzsébetvárosban élő nyugalmának biztosítása – írja a 444.hu.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek