Klauzál téri történet, amit biztosan tudunk: a Hitler-lemez maradhatott

Oszd meg másokkal!

Desktop
Forrás: hvg.hu
Forrás: hvg.hu

Vasárnaponként a Klauzál téri csarnokban tényleg mindenfélét árulnak, régiségpiac van. (Meg szerencsére egy vagy két klassz zöldséges is kinyit azért.)

A múlt hét végén történtekből két dolog, ami biztos: a Hitler-képet, ami miatt az eredeti bejelentés történt, nem távolították el, a bejelentőt, aki emiatt spontán demonstrációval tiltakozott, megbilincselték.

Az alábbi videón ő meséli el, mi történt, aztán lejjebb pedig a rendőrség válasza olvasható a hvg.hu kérdésére, mi is történt.  

"A rendőrség szerint vasárnap délelőtt kaptak bejelentést, hogy a telefonáló a Klauzál téri vásárcsarnokban egy Hitlert ábrázoló portrét látott, amely őt zavarta. A rendőrök a sajtóiroda közlése szerint Vajnai Attilának jogi felvilágosítást adtak, azonban a bejelentő a rendőrt folyamatosan kioktatta és fenyegette. Fél órával később újra telefonált, és rendőri intézkedést kért. A hatóság szerint megfenyegette őket, hogy ha tíz percen belül nem mennek ki intézkedni, akkor a járdát összefesti. A rendőrök ezt követően a helyszínre kimentek és látták, hogy a bejelentő a járdára fest. A rendőrség a hvg.hu kérdéseire megküldött válaszban azt írja: a férfit személyazonosságának igazolására szólították fel a kiérkező rendőrök, és megkérték, hogy hagyja abba a festést. A férfi személyazonosságát nem igazolta, az intézkedés alól magát kivonva a vásárcsarnokba távozott.... A járőrök a férfit ismételten felszólították a személyazonosságának igazolására, amelynek nem tett eleget, ezért a járőrök megpróbálták feltartóztatni, de a férfi ellenszegült, ezért a rendőrök vele szemben testi kényszert alkalmaztak és megbilincselték. Az intézkedést követően a férfi fájdalomra panaszkodott, ezért a rendőrök mentőt kértek a helyszínre, akik a férfit kórházba szállították. A férfinek sérülése nem keletkezett. A rendőrök később a helyszínen megállapították, hogy a portré valójában egy Hitlert ábrázoló hanglemez, amelynek árusítása bűncselekményt nem valósít meg."

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek