Önálló, evangélikus kórház lesz a Péterfy Szövetség utcai részlege

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: A mi Erzsébetvárosunk
Kép: A mi Erzsébetvárosunk

Az Evangélikus Egyház kórházának, mint rehabilitációs-ápolási szakkórháznak Budapesten történő létrehozásának előkészítésére 221 millió forintot hagyott jóvá a kormány az idei költségvetés terhére - jelent meg a határozat a Magyar Közlönyben. (Az idei 106. számban, július ötödikén)

Nem új kórházépület épül, hanem a Péterfy kezelésében lévő régi Poliklinikát, azaz a Szövetség utcai részleget kapják meg. 

Az épületben jelenleg a Péterfy egyik krónikus belgyógyászati osztálya működik, 210 ágyon látnak el krónikus és rehabilitációs ellátásra szoruló betegeket. Elsősorban a "főkórház" akut osztályairól, de más kórházakból ill. területről háziorvosi beutalóval kerülnek felvételre a betegek. Belgyógyászati megbetegedések, cerebrovascularis kórképek, mozgásszervi ill. daganatos betegségek, balesetek, műtétek utáni állapotban lévő betegek kezelése folyik az osztályon. 

Riport az evangélikus egyházhoz kötődő dr. Cserháti Péterrel, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatójával, aki egyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának az Egészséges Budapest program koordinálásáért felelős miniszteri biztosa.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek