A Fasornál nincs reggel tumultus

Desktop
(forrás: evangelikusmuzeum.hu)

Reggel parkolóhelyet találni - pláne a gyerek iskolája/óvodája előtt - nem egyszerű. A kerületben alig akad olyan hely, ahol nem kell fizetni a parkolóhelyekért. Erzsébetvárosban három körzet van, a kerület a körúttól befelé a 400 forint /órás, onnan kifelé pedig a 240, és a 160 Ft/órás körzetbe tartozik. 

Ha valaki autóval vinné tehát csemetéjét reggel, akkor - már ha sikerül parkolóhelyet találnia - ebben az összegben kell gondolkodnia. Mondjuk a nagyobb iskolásoknál - még ha viszik is őket - inkább csak annyi időre állnak meg, akár az út közepén is, amíg kiugranak a kocsiból.

A jó hír az, hogy a kerületben a tömegközlekedés egész jól megoldott, tehát igazából nem sokan kénytelenek autóval vinni a gyerekeket. Ami szintén jó hír a parkolás szempontjából, hogy a parkolózóna reggel 8-tól parkolózóna, és addigra már azért becsöngetés van, tehát még 8 előtt parkolnak azok is, akik bemennek a lurkóval - mondjuk oviba átöltözni. 

A Fasori Giminél is fizetni kell a parkolásért, jóllehet, ez már a 160 Ft/órás zóna. Igazából nem sokan hozzák a nebulókat autóval, a többség BKV-val jár, valószínűleg azért is, mert a gimnazisták - akkor is, ha 8 osztályos képzés is van - idősebbek, zömében inkább egyedül járnak iskolába. Bár persze itt is megérezni a reggelt, azért az igazi dugó nem jellemző errefelé. Nektek mi a tapasztalatotok a témával kapcsolatban? Tudtok a kerületben olyan helyről, ami kifejezetten problémás ilyen szempontból?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?