Megvan az alkotmánybírósági döntés, nincs akadálya a bulinegyedes népszavazásnak

Oszd meg másokkal!

Desktop
Willard Leroy Metcalf, Justice, részlet
Willard Leroy Metcalf, Justice, részlet

Megszületett az Alkotmánybíróság határozata arról, vajon meg lehet-e tartani a népszavazást a bulinegyedben lévő üzletek nyitvatartásának korlátozásáról.

És mehettek szavazni, nincs akadálya. Menjetek is, bárhogyan is választotok, legyen az igen vagy nem. Az érvényes szavazás azt jelentheti, hogy végre tovább lehet lépni, az önkormányzat nem hivatkozhat arra, hogy a "nép szavát" várja arról, mi legyen ezek után. 

A határozatból egyébként sok minden kiderül, többek között az is, hogy fölöslegesen izgultunk a döntésre várva, mert "egy személy vagy szervezet akkor fordulhat alkotmányjogi panasszal az Alkotmánybírósághoz bírói döntéssel szemben, ha saját maga érintett az ügyben, és a döntés az Alaptörvényben biztosított valamely jogát sérti. Az Alkotmánybíróság határozata rámutatott: az indítványozó által sérelmezett, vigalmi negyed nyitvatartását korlátozó szabályozás még nem létezik, így jogsérelem sem következhetett be". 

A törvényszék az előzőkben már döntött arról, hogy helybenhagyja a Helyi Választási Bizottság határozatát, azaz magát a szavazásra föltett kérdést.  Az indítványozó a törvényszéknek ezt a végzését támadva fordult az Alkotmánybírósághoz. 

Ha bogarászni akarnál az Alkotmánybíróság által közzétett szövegben, itt megtalálod az egészet

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek