Kedden derül ki, lesz-e bulinegyedes népszavazás egyáltalán

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: nlcafé
Fotó: nlcafé

Február 18-ra van kiírva a kerületi népszavazás, aminek arról kellene döntenie, bezárjanak-e éjfélkor a vendéglátóhelyek. Akik szavazhatnak (a hetedik kerületben állandó lakosok), már megkapták az értesítőket, hiszen tizennyolcadika a következő vasárnap. 

Derült égből villámcsapás, hogy valaki az utolsó utáni pillanatban az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy függesszék fel a végrehajtást, azaz ne legyen népszavazás. 

A beadvány szerint az önkormányzat által megfogalmazott kérdés, miszerint a városrészben most záróra nélkül működő vendéglátóhelyek zárjanak-e be éjfélkor, "az alapjogai jogellenes korlátozásához vezet, túllép az önkormányzat feladat- és hatáskörén, a helyi népszavazás körében tilalmazott tárgykörre irányul, ellentétes a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény egyes rendelkezéseivel, továbbá a határozat tartalma és indokolása hiányos."

 Az Alkotmánybíróság február 13-án, kedden soron kívüli eljárásban dönt a kérdésről.

(A beadványt magát meg lehet nézni itt.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek