Megáll az élet ha bedől a bulinegyed?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: urbanghostmedia
Fotó: urbanghostmedia

Ne felejtsétek, jövő vasárnap, 18-án szavazás a bulinegyedbeli szórakozóhelyek nyitvatartásáról!

Persze, nem is engedik elfelejteni, dőlnek a csövön az apokaliptikus előrejelzések. Egyeseknek sikerült egyenesen Detroithoz, az autóipar (kihalt) szellemvárosához hasonlítaniuk a várható helyzetet. A jéghegy friss csúcsa a Túlélni a bulinegyedben riportja, neki sikerült egy olyan szakembert megtalálnia, aki szerint most már minden mindegy, ha jön a záróra, jobb ha eldobjuk a lapátot, kész, annyi.

Ongjerth Richárd, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont vezető tanácsadója szerint nem érdemes hatástanulmányt készíteni, mert az az elvárt eredmény szerint befolyásolható, a fejlesztéshez útban vannak a műemlékileg védettépületek, nem lehet jól parkolni, tehát a kisboltokhoz nem jönnek majd a vevők. 

Abban viszont igaza van, hogy sokat segítene az újjáéledéshez távlatos és koherens jövőkép, amit az önkormányzat betartat, támogat, segít szervezni. (A nagyberuházó bevonása ebbe már nem olyan biztos hogy jó ötlet.)

Melllékeltek egy cuki, gunyoros, elriasztó videót is, keresve a nem létező új, elegáns kávéházakat. Nem korai ez egy kicsit? Azt a rendeletet, miszerint ha bezár egy kocsma, amelyik az önkormányzattól bérelte a helyiségét, az nem adható ki újra turistaitatónak, csak tavaly, az év második felében hozták. Szerintetek elég három-négy hónap szerződni, terveztetni, kivitelezni?

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek