Helyi népszavazás dönthet majd az erzsébetvárosi kocsmák nyitvatartásáról

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: cai
Fotó: cai

Az Erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testülete október harmadiki ülésének egyszem napirendi pontja volt: a "bulinegyed", és az ott kialakult tarthatatlan állapot szabályozása.  Az előterjesztésekben sok minden szerepelt, egyrészt az az akcióterv, amivel az önkormányzat azonnal tud javítani a helyzeten, a rendőrség és közterület-felügyelet támogatása és bővítése, a takarítás feltételeinek megváltoztatása és támogatása, több szemetes és illemhely létrehozása és a jövőbeni helyiségbérbeadások korlátozása. 

Meg persze a neuralgikus pont, a már meglévő üzletek nyitvatartásának szabályozása.

Az előre beterjesztett anyagokhoz az ismertetés és vita során módosító javaslatok is születtek, így került szóba a népszavazás is, hogy az itt lakók véleményét ismerhessék meg, az döntsön majd. 

Az LMP-s és a szocialista képviselők, valamint a független Nagy Andrea egyértelműen a korlátozott nyitvatartás mellett szóltak. A népszavazás lehetőségének felvetésével azonban úgy alakult, hogy a szavazás eredményeképpen a nyitvatartásról szóló bármilyen kérdésben majd egy későbbi népszavazás döntsön, addig marad minden a régiben.

Viszont a többi, "praktikus" előterjesztést elfogadták, így a testület úgy döntött, hogy

  • bővíti a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodájának létszámát,
  • megemeli az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság létszámát,
  • 2017-ben és 2018-ban is takarítógépek, illetve a köztisztasági feladatokat szolgáló haszongépjárművek beszerzésére jelentős összegű plusz forrást biztosít,
  • megkezdi a Klauzál téri-, a Rózsák terei-, valamint a Bethlen Gábor téri közterületi illemhelyek felújítását,
  • új közterületi illemhelyeket létesít a Reformáció parkban és a Kéthly Anna téren, illetve a Király-Kazinczy játszótéren,
  • nagyobbra cseréli az utcai szeméttároló edényeket és bővíti azok számát,
  • Belső-Erzsébetváros közterületi takarítási feladataira kiegészítő forrást biztosít,
  • nem járul hozzá, hogy az Erzsébet krt., Király u., Károly krt., Rákóczi út által határolt területen (továbbiakban: Belső-Erzsébetváros) a saját tulajdonában álló helyiségek szeszesital árusító üzlet céljából kerüljenek bérbeadásra, illetve a már meglévő bérlemények ilyen irányú funkcióváltását sem támogatja,
  • Belső-Erzsébetváros frekventált területein állandó rendőri jelenlét biztosítását kezdeményezi a VII. Kerületi Rendőrkapitányságnál, Belső-Erzsébetváros frekventált területein állandó közterület-felügyelői jelenlétet biztosít.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek