Fotókiállítás a zsinagógában

Desktop
(forrás: geocaching.hu)

Az ÓVÁS! Egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár Martin Fejér GETTÓFALAK című, a Wallenberg év keretében rendezett fotókiállításának megnyitójára, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába június 7-én, csütörtökön 18.00 órakor. A kiállítást Konrád György nyitja meg, közreműködik Réti Anna, Falperformance című előadásával. Ennek résztvevői: Darvas Kristóf, Simányi Zsuzsanna, Körmendy Pál, Réti Anna, egy harmonika, egy tégla, öltönyök, cipők.

A kiállítás július 1-ig látogatható.
 
"....egy olyan városnegyedben, amely Raoul Wallenberg és Carl Lutz emlékét is meg tudta őrizni, el kell még végezni egy igen fontos régészeti feladatot, nevezetesen a régi gettófal helyének pontos feltárását -- annak érdekében, hogy előkerüljenek további, még létező nyomok, és így "látható emléke" is fennmaradhasson annak a tragédiának, amelyet ez a gettó jelentett."  - mondja Michel Polge, UNESCO szakértő
 
A gettót határoló falak teljes körű feltárása és védelmének biztosítása azonban máig nem történt meg. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek