Elsőfokon két év: a hálapénz meg az előre elkért fizetség nem ugyanaz

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép csak illusztráció,  forrás: mims today
A kép csak illusztráció, forrás: mims today

A bíróság elsőfokon két év, letöltendő börtönbüntetést szabott ki egy budapesti ortopéd sebészre 9 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntette miatt. 

A bíróság a vádlottat, ugyan még nem jogerősen 9 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek. Az eljáró kerületi ügyészség az első fokon kiszabott 2 év börtönbüntetés tartamának lényeges megemelése érdekében fellebbezett.

A vádlott orvos 2009. és 2013. között az egyik budapesti kórházban ortopéd sebészként dolgozott, és jövedelmének kiegészítése érdekében több betegétől is – az egyébként az OEP által finanszírozott egészségügyi ellátásért – jogosulatlanul pénzt kért, vagy az általuk önként felajánlott hálapénzt kevesellve, nagyobb összeget kért.

Volt olyan beteg, akivel előre közölte, hogy mennyibe fog kerülni a műtét, és volt, hogy a műtét után határozta meg, hogy mennyi pénzt tart elfogadhatónak a beavatkozásért. Egyes esetekben a vádlott alkudozott a honoráriumként elvárt összegről, és előfordult olyan is, hogy egy betegének a részletekben történő megfizetés lehetőségét is felajánlotta. 

A Péterfyben történt egyik - 2013-as - esetről számolt be a 444! még akkor melegében, azt itt olvashatjátok.

A Fővárosi Főügyészség vádirata alapján az illetékes bíróság az orvost 9 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért őt 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 3-3 évre eltiltotta az orvosi foglalkozástól, valamint a közügyek gyakorlásától számolt be az ítéletről az ügyészség. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?