Kilencszáz forintért támadta meg a hajléktalant, akár 22 évet is kaphat

Oszd meg másokkal!

Desktop
mirror.co.uk
mirror.co.uk

Vádat emelt egy kolduló hajléktalant és annak barátját durván bántalmazó férfi ellen a Fővárosi Főügyészség – közölte a vádhatóság szerdán közleményben az MTI-vel.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés, felfegyverkezve elkövetett rablás és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűncselekménye miatt emelt vádat a 32 éves férfi ellen.

A támadás még tavaly májusban történt, de a többszörös visszaeső vádlott jelenleg is, más ügyben, jogerős szabadságvesztés büntetését tölti. Egy kolduló hajléktalant támadott meg a Király utcában, a pénzecskéjét akarta elvenni. Miután az nem adta az összegyűjtött talán 900 forintot, a vádlott előbb ököllel ütötte, majd a koldus segítségére siető barátját pillangókéssel mellkason szúrta, később még kétszer fejbe rúgta a járdaszegélyen ülő hajléktalant, akinek két foga kitört.

Ezek után összeszedte a szétgurult pénzt, és "a nadrágjába törölt véres kést zsebre téve" távozott a helyszínről, szerencsére járókelők hívására érkező  rendőrök a közelben elfogták.

Tettéért a halmazati szabályokra figyelemmel 22,5 év fegyházbüntetés is kiszabható – írta a Fővárosi Főügyészség.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?