Tudtad? Korda György a Dob utcában született

Oszd meg másokkal!

Fotó: pokerpedia
Fotó: pokerpedia

Korda György 1939 januárjában született a Dob utca 52.-ben. És miután nagyon nagy szerencsével a holokausztot is túlélte, a szomszédba, a Kertész utcába járt iskolába. Kártyázni is a szomszéd öregektől tanult.

Éneskesként 1958-ban lépett fel először, Vécsey Ernő tanítványaként. Az 50-es évek végén a háború előtti kor neves jazzmuzsikusaival is játszott. A Budagyöngye étteremben például,  az Orlay "Chappy" Jenő – az Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én című dal zeneszerzője – dirigálta zenekar kíséretével. Első országos sikerei közé tartozik Nádas Gábor és Fülöp Kálmán Szeretni kell című dala.

Igazi sztár a hatvanas évek második felében lett, az akkor ismertséget adó Táncdalfesztiválokon több közönség- és előadói díjat is nyert, a kor szerzői szívesen írtak az ő hangjára és stílusára szabott dalokat, de magyarra fordított, szívhez szóló olasz nótáit is kedvelte mindenki.

Mostanában (az elmúlt jó tíz-egynéhány évben) inkább póker-kommentátorként ismerjük. És persze nem a Dob utcában lakik már.

(A teljes történetet, sok-sok válogatott zenei betéttel itt olvashatjátok.)

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek